Skip to content

De Katoenfabriek is een Klimaat Neutraal Bedrijf

De Katoenfabriek is sinds februari 2020 de trotse eigenaar van een gouden Klimaat Neutraal certificaat.

De Katoenfabriek voert aandacht voor het milieu in alle facetten van hun bedrijfsvoering. Door de laatste stapjes te zetten met de hulp van Klimaatgerust was een gouden certificaat voor hun dan ook makkelijk haalbaar. Loop dus vooral eens langs bij hun winkel op de Oudegracht en bewonder de prachtige gouden sticker op hun deur. Meer over de klimaat certificaten kun je vinden op de certificatenpagina.

Over de Katoenfabriek

De Katoenfabriek heeft als doel om altijd goed en eerlijk drukwerk te leveren. Met hart voor het gehele process, van het ontwerp tot en met het eindresultaat, staan ze altijd voor je klaar.

Al 10 jaar zitten ze op een prachtige locatie aan de Oudegracht, waar ze je maar al te graag ontvangen. Op zoek naar duurzaam drukwerk gemaakt met liefde en aandacht? Kom dan dus snel bij ze langs in de winkel of neem een kijkje op de website van de Katoenfabriek!

Katoenfabriek
Katoenfabriek - Logo

De Katoenfabriek

Oudegracht 382, Utrecht

www.katoenfabriek.nl

De Katoenfabriek en Duurzaamheid

De Katoenfabriek heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ze houden hier dan ook in alle opzichten van hun bedrijfsvoering rekening mee. Dus van de koffie die ze drinken tot het feit dat hun hele pand met LED verlicht wordt: duurzaamheid vind je overal terug.

Voor hun drukwerk gebruikt de Katoenfabriek watergedragen inkt. Deze inkt bevat dus geen pvc of weekmakers, zoals de inkt die door de meeste drukkers gebruikt wordt. De inkt van de Katoenfabriek is dus veel minder schadelijk voor het milieu. Er is namelijk ook alleen maar schoon kraanwater nodig om hun werkmiddelen te reinigen, wat weer terug het riool ingaat nadat het uitgebreid gefilterd is. Dit in tegenstelling tot de oplosmiddelhoudende schoonmaakmiddelen die nodig zijn om ‘normale’ inkt te verwijderen.

De kleding die de Katoenfabriek gebruikt voor hun drukwerk is ook nog eens allemaal voorzien van het Fairwear keurmerk.

Kortom, de Katoenfabriek verdient haar gouden certificaat absoluut!

Deze ondernemers zijn ook goed bezig!

Back To Top
Zoeken