Skip to content

De Korenschoof is een Klimaat Bewust Bedrijf

Bloembinderij de Korenschoof aan de Twijnstraat was in februari 2020 het eerste Utrechtse bedrijf wat een bronzen certificaat overhandigd kreeg.

De Korenschoof is een kleine energieverbruiker die wat ons betreft alle belangrijke stappen heeft gezet om het energieverbruik en de klimaatimpact van de winkel te minimaliseren. Hierdoor voldeden zij aan de Eisen voor ons bronzen certificaat. Meer over de klimaat certificaten kun je vinden op de certificatenpagina.

Over de Korenschoof

De Korenschoof zorgt voor een fleurige toevoeging op de Twijnstraat. Wanneer je de winkel binnenloopt verschijnt er vanzelf een glimlach op je gezicht door alle kleuren en geuren om je heen. De bloemen worden drie keer per week door de medewerkers van de winkel zelf ingekocht, waardoor je altijd verse bloemen zult vinden bij de Korenschoof.

De Korenschoof
De Korenschoof

De Korenschoof

Twijnstraat 50, Utrecht

www.bloemenpret.nl

De Korenschoof en Duurzaamheid

De Korenschoof heeft meerdere stappen gezet om de klimaatimpact van de winkel te minimaliseren. Zo is veel van de verlichting in hun winkel LED-verlichting, en hebben ze een onderhoudscontract voor hun verwarming en airco. Ook gebruiken ze groene stroom in de winkel.

Een ander leuk detail is dat veel van hun plastic afval teruggaat naar de veiling, waar het deels wordt hergebruikt.

Deze ondernemers zijn ook goed bezig!

Back To Top
Zoeken