Ga naar hoofdinhoud

Ecomatters heeft het Klimaat Neutraal Certificaat

Sinds oktober 2020 heeft Ecomatters een klimaatcertificaat. Dit betekent dat het kantoor van Ecomatters een Klimaat Neutraal kantoor is. Meer informatie over de klimaatcertificaten kan je vinden op de certificatenpagina.

Ecomatters is gevestigd in een gezamenlijk monumentaal kantoorpand: Het Hoogeland. Naast het energiezuinig maken van hun eigen kantoor, wordt er samen met de eigenaren overlegt en geïnvesteerd in energie-reducties voor het gehele gebouw. Zo heeft Het Hoogeland al lange tijd zonnepanelen op het dak, wordt de verwarmingsinstallatie jaarlijks professioneel onderhouden en ingeregeld, en wordt er warmte teruggewonnen uit ventilatielucht. Ondanks dat het een monumentaal pand is, zijn de meeste ruimtes voorzien van dubbelglas. Ook is de verlichting in bijna alle gezamenlijke ruimtes vervangen voor LED verlichting, inclusief sensoren.

Zelfs bij vele energiebesparende acties, komt het bijna nooit voor de je 0kg CO2 uitstoot, maar als je deze resterende CO2 compenseerd, ben je wel klimaat neutraal. Bij Ecomatters wordt er in totaal nog 3046,87 kg CO2eq uitgestoten. Dit komt voornamelijk van woon-werkverkeer en het energieverbruik. Deze resterende CO2 uitstoot wordt gecompenseerd. ⁠

Over Ecomatters

Ecomatters is een adviesbureau in duurzaamheid. Ze ondersteund bedrijven bij het ontwikkelen van een duurzaamheidsstrategie en het stellen van concrete duurzaamheidsdoelen. Deze bedrijven zijn voornamelijk fabrikanten van chemisch, plastic, en verfproducten. Ecomatters biedt diensten aan op basis van life cycle thinking en richt zich op duurzaamheid in de waardeketen.

Het Hoogeland

Ecomatters

Museumlaan 2, Utrecht

https://www.ecomatters.nl/

Ecomatters en Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van Ecomatters. Zonder duurzaamheid geen Ecomatters, vandaar dat het klimaat neutraal maken van het pand op de to-do lijst stond.

In alle kantoorruimtes zijn de bestaande TL armaturen vervangen voor LED verlichting, deze verlichting wordt door middel van sensoren automatisch uitgeschakeld bij afwezigheid. De koelkast voor de lunch en vrimibo (voor coronatijd😉) is A+++ gelabeld. De overige CO2 uitstoot wordt gecompenseerd.

Deze ondernemers zijn ook goed bezig!

Back To Top
Zoeken