Skip to content

Ekoplaza Nachtegaalstraat is een Klimaat Bewust Bedrijf

In feburari 2020 heeft Ekoplaza Nachtegaalstraat van ons het bronzen certificaat ontvangen. Dit betekent dat de winkel nu de titel Klimaat Bewust Bedrijf mag dragen.

Zoals eigenaar Pieter het mooi omschrijft “we hebben de verplichting om samen te doen wat we kunnen”. Deze instelling is goed terug te zien in de winkel, waar alle nodige besparingen zijn uitgevoerd. De uitstoot van Ekoplaza Nachtegaalstraat staat dan ook gelijk aan de CO2-impact van een gemiddeld huishouden.

Voor Ekoplaza Nachtegaalstraat was meedoen aan het programma van Klimaatgerust een goede test om te kijken of ze al de juiste stappen gezet hadden en of er nog puntjes op de i nodig waren. Aangezien de winkel volgens de klimaatscan recht had op een bronzen certificaat, is het duidelijk dat ze voor deze test geslaagd zijn. Ze hebben actief geïnvesteerd in verbeteringen waardoor we ze een klimaat certificaat van Klimaatgerust.nl hebben uitgereikt. Meer over de klimaat certificaten kun je vinden op de certificatenpagina.

Over Ekoplaza Nachtegaalstraat

Ekoplaza Nachtegaalstraat is een van de grootste volledig biologische winkels van Nederland. Ekoplaza wil dat iedereen kan genieten van een gezonde, biologische leefstijl. Daarom bieden ze producten tegen een eerlijke prijs. Al hun producten zijn 100% biologisch gecontroleerd. De boeren, telers en producenten van Ekoplaza krijgen een eerlijke prijs, waardoor zij in staat zijn constante kwaliteit te leveren.

Ekoplaza Nachtegaalstraat
Ekoplaza - Logo

Ekoplaza Nachtegaalstraat

Nachtegaalstraat 51A, Utrecht

www.ekoplaza.nl

Ekoplaza Nachtegaalstraat en Duurzaamheid

Toen we langsgingen bij de Ekoplaza Nachtegaalstraat voor hun klimaatscan, vertelde eigenaar Pieter ons dat ze net de laatste hand aan het leggen waren aan een volledige transitie naar LED-verlichting. De LED-lampen die nog geplaatst moesten worden lagen al klaar in dozen. Bij Ekoplaza Nachtegaalstraat houden ze dus wel van aanpakken.

Binnen de mogelijkheden van het bedrijf wordt altijd rekening gehouden met duurzaamheid. Er wordt hier duidelijk volgens het motto “alle kleine beetjes helpen” gewerkt en dat werpt zijn vruchten af! De koeling staat bijvoorbeeld nooit kouder dan nodig en ook met het verwarmen van de winkel wordt zeer zuinig omgegaan. Goed bezig!

Deze ondernemers zijn ook goed bezig!

Back To Top
Zoeken