skip to Main Content

Intratuin Cruquius is een Klimaat Efficiënt Bedrijf

Intratuin Cruquius is de eerste Intratuin die een klimaatcertificaat van ons ontving. Dit is wel toepasselijk, aangezien zij ook de eerste Intratuin waren met zonnepanelen.

Door hun relatief lage energieverbruik en klimaatimpact, heeft Intratuin Cruquius recht op een zilveren klimaatcertificaat. Dit betekent dat zij een Klimaat Efficiënt bedrijf zijn. De certificaatsticker prijkt dan ook op hun ingang. Meer over de klimaatcertificaten kun je vinden op de certificatenpagina.

Over Intratuin Cruquius

Intratuin Cruquius is een ruim 10.000 m2 groot tuincentrum met een uitgebreid aanbod voor tuin, interieur en huisdieren. Deze Intratuin is gelegen aan de Woonboulevard Cruquius, onder Haarlem. Het tuincentrum bevat ook een gezellig Tuincafé, waar je altijd terecht kunt voor een lekker kopje koffie en een broodje.

Intratuin Cruquius
Intratuin Cruquius

Intratuin Cruquius

Spaarneweg 251, Cruquius

www.intratuin.nl/cruquius

Intratuin Cruquius en Duurzaamheid

De bedrijfsleiding van Intratuin Cruquius is duidelijk gemotiveerd als het gaat om duurzaamheid. Het feit dat ze de eerste Intratuin waren met zonnepanelen is hier een mooi voorbeeld van. Deze zonnepanelen verzien per saldo in 100% van de energiebehoefte van het tuincentrum.

Intratuin Cruquius gaat zuinig om met wat ze krijgen en voorkomt verspilling waar mogelijk. Ook hebben ze een optimizer aangeschaft, zodat er niet onnodig 240 Volt aan elektriciteit wordt geleverd aan apparatuur dat goed afkan met 230 Volt. Nog een puntje waarop ze goed bezig zijn, is dat Intratuin Cruquius al vroeg op LED is overgestapt. Het grootste deel van de winkel wordt hier dan ook mee verlicht.

Als laatste is Intratuin Cruquius ook bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om van het gas af te gaan. Wie weet lukt dit in de toekomst!

Deze ondernemers zijn ook goed bezig!

Back To Top
Zoeken