skip to Main Content

Intratuin Deventer is een Klimaat Bewust Bedrijf

Intratuin Deventer ontving in mei 2020 van ons het zilveren certificaat. Dit betekent dat zij de titel Klimaatefficient Bedrijf hebben gekregen. Naast dat ze aan alle eisen voldoen, laten ze ook op andere manieren zien dat ze began zijn met het klimaat en hier hun steentje graag aan bijdragen.

Door het terugdringen van het energieverbruik in hun winkel verminderen zij hun impact op het klimaat. Ze hebben actief geïnvesteerd in verbeteringen waardoor we ze een zilveren certificaat hebben uitgereikt. Meer over de klimaat certificaten kun je vinden op de certificatenpagina.

Over Intratuin Deventer

De Intratuin in Deventer is in 2019 opgeleverd en is ontworpen als de ideale Intratuin. Er is veel nagedacht over klantbeleving en veel aandacht voor biologische planten en duurzaamheid. Zoals ze zelf zeggen: “Het is veel meer dan alleen een winkel, het is een belevenis”!

Zo hebben ze een bloematelier, waar je zelf je boeket kunt samenstellen uit verse plukbloemen. Ook staat er een 1000 jaar oude olijfboom in de winkel, die alleen al de moeite waard is om een keertje naar Deventer af te reizen! Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op hun website.

Intratuin Deventer
Intratuin Deventer

Intratuin Deventer

Weg door Zuid-Salland 1, Deventer

intratuin.nl/deventer

Intratuin en Duurzaamheid

Op verschillende manieren is er in Deventer gewerkt aan het verlagen van de klimaatimpact van de Intratuin. Zo hebben zij 100% LED-verlichting en gebruiken ze de nieuwste technieken voor het isoleren van hun dak en het scheiden van hun afval.

Daarnaast sluit het Intratuin Deventer terrein mooi aan bij het aangrenzende natuurgebied. Ze hebben hun parkeerplaats met veel groen ingericht, zodat de overloop zo natuurlijk mogelijk is. Ook vangen ze regenwater op in een grote tank, zodat ze dit kunnen gebruiken om de planten in hun winkel van water te kunnen voorzien.

Omdat de Intratuin zo nieuw is, is het erg energiezuinig. Hier is bij de bouw zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Zo is er bijvoorbeeld een hele nieuwe keuken met energiezuinige koelingen.

Deze ondernemers zijn ook goed bezig!

Back To Top
Zoeken