Skip to content

Intratuin Heerhugowaard is een Klimaat Bewust Bedrijf

In maart 2020 ontving Intratuin Heerhugowaard het bronzen Klimaat Bewust certificaat. Zij vinden dat ‘groen denken is groen doen’ en het was voor hun dan ook niet lang nadenken voordat ze duurzame maatregelen namen in hun winkel.

Ze zijn op verschillende manieren met duurzaamheid en hun winkel en verdienen het dan ook zeker om hiervoor een certificaat te krijgen. Spot de certificaatsticker vanaf nu op hun voordeur! Meer informatie over de klimaatcertificaten kun je vinden op de certificatenpagina.

Over Intratuin Heerhugowaard

Intratuin Heerhugowaard is veel meer dan alleen een tuincetrum. Er is voor ieder wat wils en als je behoefte hebt aan een pauze tijdens het shoppen, kun je heerlijk vertoeven in hun Proeftuin. Lees er meer over op hun website.

Intratuin Heerhugowaard
Intratuin Heerhugowaard

Intratuin Heerhugowaard

Zuidpoort 1, Heerhugowaard

www.intratuin.nl/heerhugowaard

Intratuin Heerhugowaard en Duurzaamheid

Intratuin Heerhugowaard heeft verschillende maatregelen genomen om de klimaatimpact en het energieverbruik van het tuincentrum te verlagen. Zo hebben ze hun eigen energiemonitoringssysteem ontwikkeld om bij te houden wat er verbruikt wordt en daarop aan te kunnen sturen.

Ook letten ze goed op hun afvalstromen. Zo zorgen ze ervoor dat het schone plastic afval apart gelegd wordt en gerecycled wordt. Het personeel wordt hier actief bij betrokken.

De planten die Intratuin Heerhugowaard inkoopt zijn alleen maar met biologische gewasbeschermers bewerkt. Om dit te garanderen werkt Intratuin Nederland met inkoop op basis van een plantenpaspoort.

Iets waarmee Intratuin Heerhugowaard zich echt onderscheidt, is dat zij hun regenwater opvangen en hiermee niet alleen de planten water geven, maar ook de wc’s mee doorspoelen.

Naast dat ze bezig zijn met duurzaamheid in hun winkel, proberen ze ook hierbuiten hun steentje bij te dragen. Zo organiseert Intratuin Heerhugowaard een keer per jaar samen met het locale Hoogheemraadschap een weekend rondom het vergroenen van de openbare ruimtes. Ook gaan ze soms langs bij schoolklassen om aan de slag te gaan met vergroening.

Kortom, Intratuin Heerhugowaard heeft dit certificaat aan alle kanten verdiend!

Deze ondernemers zijn ook goed bezig!

Back To Top
Zoeken