Skip to content

K.S.V. Sanctus Virgilius heeft het Klimaat Neutraal Certificaat

In juni 2021 heeft de Delftse studentenvereniging K.S.V. Sanctus Virgilius het Gouden Klimaatcertificaat ontvangen. Dit betekent dat zij zuinig omgaan met het energieverbruik op de vereniging en zo een klimaatneutrale sociëteit hebben!

Door groene stroom in te kopen, over te stappen naar LED verlichting en door hun klimaatsystemen goed te laten onderhouden is het energieverbruik al flink gereduceerd. Meer informatie over de klimaatcertificaten kan je vinden op de certificatenpagina.

Over K.S.V. Sanctus Virgilius

Met meer dan 2000 leden is Virgiel de grootste studentenvereniging van Delft. De vereniging bestaat al 124 jaar en is gevestigd in een groot pand, wat vroeger een klooster en een weeshuis is geweest. Hun  hoofddoelstelling is het bevorderen van de levensbeschouwelijke vorming, maatschappelijke ontplooiing en de intellectuele, culturele en lichamelijke ontwikkeling van haar leden.

K.S.V. Sanctus Virgilius

K.S.V. Sanctus Virgilius en Duurzaamheid

Deze studentenvereniging is goed bezig! De kleding wordt gemaakt van katoen dat eerlijk wordt geproduceerd en de doseringen bij de afwasstraat aangepast (soms koken ze voor 600 man).

Voor de toekomst hebben ze een plan om een warmte-koude opslag te creëren, om de teruggewonnen warmte uit het luchtbehandelingssysteem in de grond op te slaan voor gebruik op een later moment.

K.S.V. Sanctus Virgilius

K.S.V. Sanctus Virgilius

Oude Delft 57, Delft

https://www.virgiel.nl/

Deze ondernemers zijn ook goed bezig!

Back To Top
Zoeken