Ga naar hoofdinhoud

R.S.C. / R.V.S.V. heeft het Klimaat Bewust Certificaat

R.S.C. / R.V.S.V. heeft in januari 2021 het bronzen certificaat verdiend. Dit betekent dat zij de belangrijkste besparingen al hebben gerealiseerd en bewust omgaan met het energieverbruik op de vereniging.

Door groene stroom in te kopen, over te stappen naar LED verlichting en door hun klimaatsystemen goed te laten onderhouden is het energieverbruik al flink gereduceerd. Meer informatie over de klimaatcertificaten kun je vinden op de certificatenpagina.

Over R.S.C. / R.V.S.V.

Onder studenten is het R.S.C. / R.V.S.V. is al meer dan 100 jaar een begrip in Rotterdam en daarbuiten. Ieder jaar worden er honderden eerstejaars studenten lid om het beste van hun studententijd te maken. Op de sociëteit ‘Walhalla’ zijn borrelavonden door de week de belangrijkste momenten van het studentenleven. Maar ook buiten de sociëteit zijn er verenigingen waar leden kunnen hockeyen, roeien, paardrijden, zeilen, wordt er aan toneel gedaan en staat het R.S.C. / R.V.S.V. bekend om haar eigen Hermes House Band.

RSC
R.S.C. / R.V.S.V.

R.S.C. / R.V.S.V.

Robert Baeldestraat 55, Rotterdam

https://www.rsc-rvsv.nl/

R.S.C. / R.V.S.V. en Duurzaamheid

Bij het R.S.C. / R.V.S.V. is er een duurzaamheidscommissie die zich bezig houdt met de klimaatimpact van de vereniging. In 2020 hebben zij de Groene Pint verkiezing gewonnen voor duurzaamste studentenvereniging van Nederland.

Naast energiebesparing door de LED lampen en het onderhoud aan de klimaatsystemen wekken ze bij het R.S.C. / R.V.S.V. stroom op dankzij een dak vol zonnepanelen. Daarnaast wordt het afval goed gescheiden en zijn er een aantal leden een programma aan het opzetten om CO2 te compenseren. Zo zijn bestuur, commissie en leden actief bezig met het verminderen van de klimaatimpact van de vereniging.

Deze ondernemers zijn ook goed bezig!

Back To Top
Zoeken