skip to Main Content

Republic Dutch heeft het Klimaat Neutraal Certificaat

In december 2020 heeft Republic Dutch® het gouden certificaat verdiend! Dit betekent dat je je kan laten inspireren door de unieke fietsen van Republic Dutch® in een Klimaat Neutrale winkel. Meer informatie over de klimaatcertificaten kan je vinden op de certificatenpagina.

Over Republic Dutch

Bij Republic Dutch® kan je je eigen fiets ontwerpen waarna Republic Dutch de fiets voor jou bouwt. Hierdoor zijn de handgemaakte fietsen uniek en ze worden met hoogwaardige onderdelen in elkaar gezet. Maak een afspraak in het fietsatelier zodat je plaats kan nemen op de ‘configurator’, om zo de eerste stappen te zetten op weg naar jouw droomfiets!

Republic Dutch
Republic Dutch - Logo

Republic Dutch

Oudegracht 204, Utrecht

https://www.republicdutch.com/nl/

Republic Dutch en Duurzaamheid

Wanneer je je eigen fiets kan ontwerpen die helemaal bij jou past, dan ga je er ook zorgvuldig mee om. Je past goed op je fiets en laat het goed onderhouden, hierdoor gaat de fiets langer mee en zijn minder kostbare materialen nodig. Die duurzame gedachte zet zich door in het atelier aan de Oudegracht.

In het atelier is overal LED-verlichting, er zijn moderne schermen, het pand is geïsoleerd en het afval wordt netjes gescheiden. De resterende CO2-uitstoot die het atelier heeft – hoofdzakelijk uit verwarming – wordt gecompenseerd, daarom komt Republic Dutch in aanmerking voor het Klimaat Neutraal Certificaat.

Naast het reduceren van de klimaatimpact van het atelier is eigenaar Amin betrokken bij de stad en zijn directe omgeving. Zo kan je op de stoep gratis je eigen fiets repareren bij de ‘fietstool’ een omgebouwde ijzeren kast, waaruit je vroeger de krant mee kon pakken, vol met gereedschap.

Deze ondernemers zijn ook goed bezig!

Back To Top
×Close search
Zoeken