Ga naar hoofdinhoud

Servicekantoor Intratuin is een Klimaat Bewust Bedrijf

Intratuin Nederland in Woerden heeft in september 2020 het bronzen klimaatcertificaat ontvangen. Dit betekent dat zij een klimaat bewust bedrijf zijn.

Door het terugdringen van het energieverbruik in hun kantoor verminderen zij hun impact op het klimaat. Ze hebben belangrijke stappen gezeten hebben daarom het certificaat verdiend. Meer over de klimaat certificaten kun je vinden op de certificatenpagina.

Over Intratuin

Intratuin staat voor groen, en ook op het servicekantoor van Intratuin kun je goed zien dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Het kantoor investeert in groene energie en heeft 90% van de lampen vervangen voor LED verlichting. Het gebouw is goed geïsoleerd en de airco, verwarming en ventilatie worden goed onderhouden en regelmatig gecheckt op efficiëntie. Naast het verminderen van hun energieverbruik heeft de Intratuin een aantal mooie duurzaamheidsinitiatieven lopen.

Intratuin Nederland
Servicekantoor Intratuin

Servicekantoor Intratuin

Korenmolenlaan 3, Woerden

intratuin.nl

Intratuin en Duurzaamheid

Intratuin heeft concrete doelen gesteld om bij te dragen aan verduurzaming en committeert zich aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals/SDG’s) van de Verenigde Naties. Lees meer over het duurzaamheidsbeleid van de Intratuin op hun website: https://www.intratuin.nl/over-intratuin/duurzaamheidsbeleid

Daarnaast heeft Intratuin afspraken gemaakt met hun leveranciers over het gebruik van verpakkingen. Ze zetten zich actief in op materialen die goed te recyclen zijn. Daarnaast geven ze geen plastic plantentrays meer mee aan consumenten. Deze trays kwamen door hun formaat bijna altijd bij het restafval terecht i.p.v. bij het plastic. Intratuin test momenteel met een recycle programma om samen met de industrie de plastic plantentrays te kunnen hergebruiken.

Intratuin loop vooruit op de EU single use plastic wetgeving en is alle eenmalige bruikbare plastics, zoals rietjes in de horeca, versneld aan het afschaffen. Daarnaast worden hun bigshoppertassen binnenkort gemaakt van gerecycled PET (een soort plastic) en zal vanaf 2021 alle bedrijfskleding 100% circulair zijn.

Deze ondernemers zijn ook goed bezig!

Back To Top
Zoeken