Skip to content

Servicekantoor Intratuin is een Klimaat Efficiënt Bedrijf

Hoofkantoor Intratuin in Woerden heeft in september 2020 het bronzen klimaatcertificaat ontvangen. In december 2022 hebben zij het bronzen certificaat ingeruild voor het Zilveren Klimaat Efficiënt certificaat voor de extra energiebesparende maatregelen die zij hebben uitgevoerd.

Door het terugdringen van het energieverbruik in hun kantoor verminderen zij hun impact op het klimaat. Ze hebben belangrijke stappen gezet en hebben daarom het certificaat verdiend. Meer informatie over de klimaatcertificaten kun je vinden op de certificatenpagina.

Over Intratuin

Intratuin staat voor groen, en ook op het hoofdkantoor van Intratuin kun je goed zien dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Het kantoor investeert in groene energie en heeft 100% van de lampen vervangen voor LED verlichting. Het gebouw is goed geïsoleerd en de airco, verwarming en ventilatie worden goed onderhouden en regelmatig gecheckt op efficiëntie. Naast het verminderen van hun energieverbruik heeft Intratuin in 2022 100 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het kantoor. Daarnaast lopen er nog verschillende duurzaamheidsinitiatieven, waaronder duurzame mobiliteit.

Intratuin Servicekantoor
Servicekantoor Intratuin

Servicekantoor Intratuin

Korenmolenlaan 3, Woerden

intratuin.nl

Intratuin en Duurzaamheid

Intratuin heeft concrete doelen gesteld om bij te dragen aan verduurzaming en committeert zich aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals/SDG’s) van de Verenigde Naties. Lees meer over het duurzaamheidsbeleid van de Intratuin op hun website: https://www.intratuin.nl/over-intratuin/duurzaamheidsbeleid

Daarnaast heeft Intratuin afspraken gemaakt met hun leveranciers over het gebruik van plastic verpakkingen. Ze zetten zich actief in op materialen die goed te recyclen zijn. Daarnaast geven ze geen plastic plantentrays meer mee aan consumenten. Deze trays kwamen door hun formaat bijna altijd bij het restafval terecht i.p.v. bij het plastic. Intratuin heeft op eigen initiatief een recycle programma opgezet om samen met de branchevereniging en de industrie de plastic plantentrays te kunnen hergebruiken.

Intratuin loopt vooruit op de EU single-use plastic wetgeving en heeft alle eenmalig bruikbare plastics, zoals rietjes in de horeca, versneld afgeschaft. Daarnaast zijn de bigshoppertassen van gerecycled PET (een soort plastic) en is alle bedrijfskleding vanaf 2021 gemaakt van gerecyclede materialen.

Er wordt ook aan de details gedacht: Intratuin gebruikt in alle vestigingen bonnetjespapier dat volledig BPA (een chemische stof) en andere schadelijke stoffen vrij is. Niet alleen een prettig idee, maar het maakt het papier daarmee ook geschikt voor recycling. Dit in niet mogelijk met het papier mét de chemische stoffen omdat het veel problemen in de recycling ketens oplevert.

Deze ondernemers zijn ook goed bezig!

Back To Top
Zoeken