Skip to content

W.S.V. Ceres heeft het Klimaat Bewust Certificaat

In juni 2021 heeft de Wageningse studentenvereniging W.S.V Ceres het bronzen Klimaatcertificaat ontvangen. Dit betekent dat zij de belangrijkste besparingen al hebben gerealiseerd en bewust omgaan met het energieverbruik op de vereniging.

Door groene stroom in te kopen, over te stappen naar LED verlichting en door hun klimaatsystemen goed te laten onderhouden is het energieverbruik al flink gereduceerd. Meer informatie over de klimaatcertificaten kun je vinden op de certificatenpagina.

Over W.S.V. Ceres

W.S.V Ceres is met bijna 800 leden de grootste studentenvereniging van Wageningen. De vereniging bestaat al sinds 1878 en is daarmee niet alleen de grootste, maar ook de oudste vereniging in Wageningen. Sinds 1926 verblijven ze al in de huidige sociëteit waar ze van alles organiseren.

W.S.V. Ceres en Duurzaamheid

Naast de verduurzaming van hun pand is de vereniging ook op andere manieren bezig met duurzaamheid. Zo is de duurzaamheidscommissie altijd actief bezig met duurzaamheid binnen en buiten de vereniging en organiseren ze een jaarlijkse duurzame week. Deze week heeft als doel bewust wording te creëren bij de leden.

De vereniging kijkt ook samen met de gemeente naar de mogelijkheden voor subsidie voor het verduurzamen van de studentenhuizen van hun leden. Er zijn al warmtechecks gedaan om te zien waar de warmte ontsnapt en ze gaan aan de slag met geveltuinen om de straten wat groener te maken.

W.S.V. Ceres

W.S.V. Ceres

Generaal Foulkesweg 1B, Wageningen

https://www.wsvceres.nl/home

Deze ondernemers zijn ook goed bezig!

Back To Top
Zoeken