skip to Main Content

Krijg erkenning voor de verduurzaming van jouw bedrijf

Wij willen graag helpen om het zichtbaarder te maken dat ondernemers al allerlei stappen zetten om hun energieverbruik en klimaat impact te verlagen. Zo krijg jij als ondernemer de waardering die je verdiend voor je genomen stappen. Hoe dit werkt? Met de drie typen Klimaat Certificaten van Klimaatgerust.

Brons: Klimaat Bewust Certificaat
Brons: Klimaat Bewust Certificaat

Dit bedrijf is zich bewust van zijn energieverbruik en heeft een aantal goede stappen gezet in het terugdringen van het energieverbruik en daarbij behorende klimaatimpact.

GA NAAR DE EISEN >>

Zilver: Klimaat Efficiënt Certificaat
Zilver: Klimaat Efficiënt Certificaat

Dit bedrijf heeft geïnvesteerd in het verhogen van zijn klimaat efficiëntie en zal daardoor de klimaat impact en het energieverbruik van zijn bedrijf sterk terugdringen.

GA NAAR DE EISEN >>

Goud: Klimaat Neutraal Certificaat
Goud: Klimaat Neutraal Certificaat

Dit bedrijf heeft zijn energieverbruik zo ver mogelijk teruggedrongen en heeft stevig geïnvesteerd om zijn klimaat impact te reduceren tot nul. Het niveau klimaat neutraal.

GA NAAR DE EISEN >>

Huidige Certificaathouders

Deze bedrijven hebben al een certificaat. Word jij de volgende?

Betekenis van de Sterren

De sterren tonen het klimaatniveau waarop je bedrijf zich bevindt, oplopend van simpele wettelijk verplichte acties tot een totaalpakket aan acties om klimaat neutraal te worden.

Wet & Regelgeving
Wet & Regelgeving

Voldoet je bedrijf aan wetgeving rond energiebesparing dan krijg je 1 ster. Doe de klimaatgerust wetgevingstool en weet direct of je al voldoet.

Groene Energie
Groene Energie

Koop je 100% van je stroomverbruik in uit hernieuwbare bronnen of wek je 50% eigen stroom op met hernieuwbare energie technologieën dan krijg je twee sterren.

Direct Energie Besparen
Direct energie besparen

Met effectieve besparingsacties bespaar je geld en energie en reduceer je je klimaatimpact met 50-60%! Je ontvangt het bronzen certificaat “Klimaat Bewust Certificaat”.

Investeren In De Toekomst
Investeren in de toekomst

Met serieuze lange termijn investeringen bespaar je meer geld en energie en reduceer je je klimaatimpact met 60-80%! Je ontvangt het zilveren certificaat “Klimaat Efficiënt Certificaat”.

Klaar Voor De Toekomst
Klaar voor de toekomst

Zet de laatste stap en reduceer of compenseer je klimaatimpact met 100%! Je ontvangt het gouden certificaat “Klimaat Neutraal Certificaat”.

Hoe werkt het?

Met het Klimaat Certificaat krijg je erkenning voor het reduceren van je energieverbruik en klimaatimpact. Tegelijkertijd ben je gecommitteerd om te blijven besparen. De certificaateisen zijn opgesteld op basis van praktisch haalbare maatregelen, zodat elke onderneming kan instappen.

Als Klimaat Certificaat deelnemer ontvang je:

  • Het certificaat passend bij jouw situatie.
  • Het officiële certificaat: een fysiek document dat in het bedrijfspand kan worden getoond.
  • De certificaatsticker voor op je voordeur/ruit.
  • Vermelding op de Klimaatgerust website. Hierin worden de status van het certificaat, (organisatie) naam, adres, jullie website en korte beschrijving van de organisatie vermeldt.
  • Wij zijn trots op onze certificaathouders, en vermelden jullie op onze communicatiekanalen en zorgen met andere projecten en media-uitingen om de aandacht te krijgen voor jullie inzet.
  • Communicatiemateriaal om jullie eigen communicatie te versterken met het behaalde certificaat.
  • Ondersteuning bij verdere verduurzaming via adviezen op de website.
  • De administratiekosten van het certificaat zijn € 300,- (excl. BTW) per jaar.
Back To Top
×Close search
Zoeken