Ga naar hoofdinhoud

Klimaatgerust Wetgevingstool

De Klimaatgerust wetgevingstool voor de Informatieplicht Energiebesparing is ontwikkeld voor jou als lid van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en als ondernemer in de detailhandel.

De KNS streeft ernaar haar leden waar mogelijk te ontzorgen. Zo ook met een inzichtelijk en praktisch overzicht van de nodige maatregelen voor de Informatieplicht Energiebesparing. Voldoen aan de Informatieplicht vereist begrip van de Erkende Maatregelen Lijst (EML, voor slagerijen is dat de lijst voor de detailhandel) en een goed beeld van de energiehuishouding binnen jouw bedrijf.

Wat kun je verwachten van de tool

De tool helpt je in begrijpelijke taal alle informatie te verzamelen om te voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing. Vervolgens geeft het een volledig overzicht van jouw directe en lange termijn actiepunten. Zijn alle vragen ingevuld? Dan kun je met het pdf-rapport de resultaten 1 op 1 invoeren in het RVO eLoket.

Download Voorbeeld pdf-rapport

De tool bestaat uit de volgende drie onderdelen:

  • Wetgeving check: heeft mijn bedrijf een meldingsplicht voor de Informatieplicht Energiebesparing?
  • Situatieanalyse: welke energiebesparingacties zijn relevant voor mijn bedrijf?
  • Actielijst en pdf-rapport: met welke acties moet ik direct of binnen 2-5 jaar aan de slag?

*Let op: gebruik je een browser versie van vóór 2017, dan kan er mogelijk een error ontstaan. Is dit het geval, laat het ons weten en we gaan het probleem verhelpen. Update voor de zekerheid eerst je browser naar een meer recente versie. Ook een streng afgestelde firewall kan met de tool interfereren, probeer in dat geval een andere omgeving. 

Koninklijke Nederlandse Slagers
Back To Top
Zoeken