skip to Main Content

Vind jij het ook belangrijk dat winkels en horeca laten zien wat zij al doen aan duurzaamheid?

We horen vaak dat winkeleigenaren niet altijd gemotiveerd zijn om hun winkel duurzamer te maken, simpelweg omdat hun klanten er niet naar vragen. En voor klanten is het vaak moeilijk te zien hoe duurzaam een winkel is omdat het niet zichtbaar is. Daar wil Klimaatgerust verandering in brengen! Wij sporen zowel consumenten als winkels & horeca aan om met duurzaamheid aan de slag te gaan.

Wat jij als Consument kan doen?

Laat van je horen en Volg ons op Instagram!

Durf te vragen: ‘Wat doe jij aan duurzaamheid?’ bij jouw favoriete winkels.

En zijn ze goed bezig, geef ze de erkenning die ze verdienen door ze vaker op te zoeken.

Laat van je horen en Volg ons op Instagram!

Door het aansporen van zoveel mogelijk volgers op Instagram willen wij aan ondernemers laten zien dat klanten duurzaamheid belangrijk vinden en wel degelijk hun winkel gedrag daarop zullen aansluiten. Ben je het hiermee eens? Laat van je horen en volg ons!

Geef Ondernemers erkenning voor Verduurzaming

Wij horen vaak dat bedrijven het niet nodig vinden om hun winkel te verduurzamen omdat klanten er niet naar vragen. En voor klanten is het moeilijk te zien hoe goed een ondernemer al bezig is met duurzaamheid. Daar hebben wij wat op gevonden! Met drie typen certificaten kunnen bedrijven zichtbaar maken hoe goed ze bezig zijn en van hun klanten de erkenning krijgen die ze verdienen. Let op deze certificaatstickers op raam of deur! 

Brons: Klimaat Bewust Certificaat
Brons: Klimaat Bewust Certificaat

Dit bedrijf is zich bewust van zijn energieverbruik en heeft goede stappen gezet waarmee de klimaat impact van de vestiging met 50-60% is gereduceerd.

Zilver: Klimaat Efficiënt Certificaat
Zilver: Klimaat Efficiënt Certificaat

Dit bedrijf heeft geïnvesteerd in het verhogen van zijn klimaat efficiëntie waarmee de klimaat impact met 60-80% is gereduceerd.

Goud: Klimaat Neutraal Certificaat
Goud: Klimaat Neutraal Certificaat

Dit bedrijf heeft met lange termijn investeringen het energieverbruik zo ver mogelijk teruggedrongen waarmee de klimaat impact is gereduceerd tot nul.

Ken jij een ondernemer die ook wel een Klimaat Certificaat zou willen? Meld ze dan hier aan.

Deze Bedrijven hebben al een Klimaat Certificaat

Deze bedrijven zijn al hardstikke goed bezig met hun winkel verduurzamen. Geef jij ze ook de erkenning die ze verdienen door ze vaker op te zoeken? Bekijk hieronder welke ondernemers al een Klimaat Certificaat hebben.

Back To Top