skip to Main Content

Met jouw sterke kanten als ondernemer je klimaatimpact verkleinen doe je zo

Internationale doelstellingen uit Parijs hebben een steeds directere invloed op ondernemend Nederland. In de toekomst moeten we met elkaar van het gas af en samen onze CO2-uitstoot reduceren. Iedereen die mee doet draagt bij aan een beter klimaat en activeert de omgeving om bij te dragen. Het is daarom belangrijk dat iedereen zijn of haar bijdrage levert én aan de omgeving laat zien hoe die bijdrage eruitziet.  

Als ondernemer ben je goed in ondernemen. Je bent een expert op het gebied van de producten of diensten die je aanbiedt, je weet waar je klant behoefte aan heeft en je bent een voorbeeld voor je directe omgeving. Het verminderen van je klimaatimpact moeten deze sterke kanten niet in de weg zitten, maar juist benutten. Het is dus van belang om klimaatdoelstellingen te vertalen naar realistische, op maat gemaakte stappen die passen binnen je onderneming. Klimaatimpact moet hand in hand gaan met een succesvolle bedrijfsvoering. Hier speelt Klimaatgerust.nl op in.

Klimaatgerust.nl is een initiatief van de Climate Neutral Foundation (CNF) en helpt je als ondernemer je op dit gebied verder te ontwikkelen. De CNF kijkt naar de wettelijke eisen waaraan voldaan moet worden, ondersteunt met het ontwikkelen van realistische, persoonlijke besparingsstappen en maakt het mogelijk om op een duidelijke manier te communiceren over jouw klimaatbijdrage. Zo maak je makkelijker keuzes over je energiehuishouding die passen bij jouw onderneming. Met één van de drie certificaten, het bronzen Klimaat Bewust, het zilveren Klimaat Efficiënt of het gouden Klimaat Neutraal certificaat, laat je zien welke stappen je hebt gezet en welke ambities je hebt voor de toekomst.

De Klimaatgerust certificaathouders

Dat duurzaam ondernemen hand in hand gaat met succesvol ondernemen en niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijzen de huidige Klimaatgerust certificaathouders. Simon Levelt Utrecht, Itiya, Primera Kanaleneiland en Wildenberg Ynformal tonen met hun Zilveren Klimaat Efficiënt certificaat aan dat zij actief geïnvesteerd hebben in hun bedrijf. Dat is niet in één keer gegaan. Door regelmatig kleine stappen te zetten en door slim in kopen te doen hebben zij de klimaatimpact van hun winkel verminderd, terwijl de winkelbeleving optimaal blijft. En met het certificaat communiceren zij dit nu ook naar hun klanten.

Cupp en Broei tonen aan dat ook horecaondernemers niet alleen eerlijke producten kunnen serveren, maar dit ook in een klimaat geruste omgeving kunnen doen. Broei heeft met het gouden Klimaat Neutraal certificaat het energieverbruik verminderd en de resterende CO2-uitstoot gecompenseerd via Klimaatgerust.nl. Zij ondernemen nu in een Klimaat Neutraal restaurant. De Duurzame Week toont aan dat ook in een kantooromgeving Klimaat Neutraal gewerkt kan worden. Deze ondernemers zijn dus goed bezig en verdienen erkenning voor hun acties!

Samen klaar voor de toekomst

Met de certificaten laten deze ondernemers aan hun klanten, hun collega-ondernemers in de buurt en de gemeente zien dat ze succesvol zijn in duurzaam ondernemen. Herkenning en erkenning van gezette stappen, samen met realistische, duidelijke en passende adviezen, hebben deze ondernemers geholpen om hun impact op het klimaat te verkleinen. Zo dragen ze direct bij aan een beter klimaat en zijn ze klaar voor CO2-neutrale onderneming in de toekomst.

Ben jij ook benieuwd hoe jij duurzamer kan ondernemen? Neem dan contact met ons op via:
https://klimaatgerust.nl/certificaten/.

Back To Top
×Close search
Zoeken