skip to Main Content

Klimaat Certificaten - Winkels en Horeca in Utrecht laten zien dat zij goed bezig zijn met de verduurzaming van hun pand!

Winkels en Horeca in Utrecht laten zien dat zij goed bezig zijn met de verduurzaming van hun pand!

Er is tegenwoordig een hoop aandacht voor duurzaamheid. En er wordt op dit gebied ook steeds meer verwacht van bedrijven. Maar hoe voldoe je aan deze verwachtingen? Hoe zet je als bedrijf realistische stappen zonder grote investeringen? Het is heel simpel als je kiest voor een klimaatcertificaat van Klimaatgerust. Verschillende winkels en horecagelegenheden in Utrecht laten zien dat het kan!

Wat is een klimaatcertificaat?

De klimaatcertificaten van Klimaatgerust helpen iedere ondernemer, groot, klein, duurzame starter of expert, met energie besparen en het terugdringen van hun CO₂ emissies. De certificaateisen zijn realistisch en praktisch haalbaar voor iedere ondernemer. En ze sluiten aan bij een oplopend ambitieniveau, brons, zilver en goud. Afhankelijk van de mogelijkheden binnen het bedrijf kies je wat je wilt bereiken.

Brons - Klimaat Bewust Bedrijf

Dit bedrijf is zich bewust van zijn klimaat impact en heeft een aantal goede stappen gezet in het terugdringen van zijn klimaat impact en energie verbruik.

Zilver - Klimaat Efficiënt Bedrijf

Dit bedrijf is heeft geïnvesteerd in het verhogen van zijn klimaat efficiëntie en zal daardoor de klimaat impact en het energieverbruik van zijn bedrijf sterk terugdringen.

Goud - Klimaat Neutraal Bedrijf

Dit bedrijf heeft zijn energieverbruik zo ver mogelijk teruggedrongen en heeft stevig geïnvesteerd om zijn klimaat impact te reduceren tot nul. Het niveau klimaat neutraal.

In het basiscertificaat staan besparingsacties die al binnen 1-2 jaar worden terugverdiend, de CO₂ reductie is dan vaak al meer dan 50% en bedrijven gaan minder uitgeven aan hun energierekening. Lukt het niet om meteen acties uit te voeren? Dat geeft niet: deelnemers hebben een jaar de tijd om de acties die bij het certificaat horen uit te voeren, en er zijn mogelijkheden voor financiering.

Aan de slag tijdens de duurzame week!

Met de deelnemende bedrijven van de Duurzame Week is Klimaatgerust aan de slag gegaan met het terugdringen van hun klimaat impact. We laten zien dat veel Utrechtse ondernemers al goed op weg zijn. Op het gebied van verlichting, verwarming en koeling dragen zij al hun duurzame steentje bij. En door hun klimaatcertificaat krijgen zij hier ook erkenning voor van hun klanten en de gemeente!

Benieuwd geworden naar zo'n certificaat?

Wil jij ook eenvoudig energie besparen en je uitstoot terugdringen? Dat kan! Klimaatgerust komt bij jullie langs om te kijken welk certificaat bij jou past. Je ontvangt dan: 1) ons advies bij het nemen van de besparingsacties; 2) Een certificaatsticker voor op je winkeldeur/ruit; 3) En een vermelding op de Klimaatgerust website. Tegelijkertijd blijf je op de hoogte van wettelijke eisen rondom energiebesparing die voor jouw bedrijf van belang zijn.

Vraag meer informatie of meld je aan voor een certificaat op klimaatgerust.nl

Back To Top
×Close search
Zoeken