Ga naar hoofdinhoud

Klimaatgerust helpt jou naar Klimaatneutraal Ondernemen

Het is niet altijd even duidelijk waar je moet beginnen met energie besparen of je klimaat impact reduceren. Klimaatgerust streeft ernaar om bedrijven op een praktische en overzichtelijke manier te ondersteunen om hiermee aan de slag te gaan en zo klimaatneutraal te ondernemen. We doen dit door middel van drie verschillende activiteiten.

Klimaatacties

We zetten onze kennis graag in om je te helpen met verduurzamen. In onze kennisbank vind je praktische bespaartips om je energieverbruik te verlagen.

Klimaatcertificaat

Met een Klimaatgerust certificaat krijg je erkenning voor wat je allemaal al doet aan verduurzaming en inzicht in verbeteringen.

Tools

We hebben verschillende tools gecreëerd om ondernemers te helpen met het inzichtelijk maken van hun energiebesparingsacties.

Huidige Certificaathouders

Deze bedrijven hebben al een Klimaatcertificaat. Word jij de volgende?

Tools

We zetten graag onze kennis in om ondernemers te helpen met de stap naar klimaatneutraal ondernemen. We hebben hier onder andere verschillende tools voor gecreëerd.

Maatstaf

De Maatstaf tool helpt de huurder en eigenaar van een pand om een eerlijke verdeling te maken van de investeringen en opbrengsten van verschillende energiebesparende maatregelen.

Wetgevingstool

De Wetgevingstool geeft ondernemers inzicht in de energiebesparingsacties om te voldoen aan de RVO Informatieplicht Energiebesparing.

Zelfscan

De Zelfscan geeft op een gestructureerde manier de meest nuttige Klimaatacties voor jouw onderneming weer. De tool bevat Klimaatacties voor zowel de korte als de lange termijn.

Kennisbank

Klimaatacties

Een pagina vol praktische bespaartips om eenvoudig energie te besparen en je klimaatimpact te verlagen.

Subsidies

Een overzicht van de verschillende financieringsmogelijkheden wanneer je gaat investeren in energiebesparingsmaatregelen.

Het Klimaatplan

CO2-compensatie

Wanneer je een klimaatneutraal pand wilt en dus voor het gouden Klimaatcertificaat gaat, moet ook het laatste beetje CO2 dat je nog uitstoot, gecompenseerd worden. De laatste stap naar klimaatneutraal ondernemen. Lees op deze pagina meer over CO2-compensatie en hoe we dat bij Klimaatgerust doen.

Nieuwsgierig?

Wil je ook klimaatneutraal ondernemen en zo bijdragen aan een beter klimaat en tegelijkertijd jaarlijks geld en energie besparen?
Of wil je wat meer informatie? Stuur ons een berichtje!

Back To Top
Zoeken