Ga naar hoofdinhoud

Energie besparen in de horeca kan net wat ingewikkelder zijn dan in een doorsnee winkel. Je hebt te maken met productkoeling, warmhoudplaten etc. Lees hier hoe je dit het beste aanpakt.

Au-bain-marie afdekking

Voor de au bain-marie producten zijn varianten te krijgen met afdekkingen, zowel per bakje of voor het geheel. Met een afdekking wordt voorkomen dat warmte (of koeling) verloren gaat aan de omgeving. Hierdoor is minder energie nodig om de gewenste streeftempratuur te halen. Het is alsnog belangrijk om erop te letten dat de geopende au bain-marie weer wordt afgedekt na gebruik.

Warmhoudplaat met pandetectie

Een (elektrische) warmhoudplaat kan worden voorzien van een pandetectie sensor. Zo voorkom je dat de plaat energie verbruikt als daar geen behoefte aan is. Op het moment dat er een pan geplaatst wordt, zal de plaat zichzelf snel verwarmen naar de gewenste streeftempratuur. Als je een nieuwe warmhoudplaat aanschaft, kun je bij de specificaties van het product zien of de warmhoudplaat pandetectie heeft.

Zie voor meer besparingstips om voor energie besparen in de horeca de klimaatacties koelapparatuur & Verwarmings- en ruimtekoelingssystemen.

Back To Top
Zoeken