Ga naar hoofdinhoud

Ondernemers en zorgverleners hebben in meer of mindere mate een impact op het klimaat via hun CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot komt voort uit het energieverbruik (grijze stroom, gasverbruik en stadsverwarming of andere energiebronnen), de koelmiddelen in koelmeubelen en airco’s en uit transportbewegingen zoals woon-werkverkeer en bezorging.

De CO2-uitstoot berekenen

Wanneer je het gouden Klimaat Neutraal Certificaat wil ontvangen en je energieverbruik hebt verlaagd, is het tijd de CO2-uitstoot te berekenen. Aan de hand van een inventarisatie op locatie maakt Klimaatgerust een uitstootberekening. Deze berekening presenteren we in een duidelijk overzicht, zodat het in één oogopslag duidelijk is hoeveel CO2 jouw bedrijf uitstoot en wáár die impact vandaan komt.

De CO2-uitstoot compenseren

Na het berekenen van de resterende uitstoot, regelt Klimaatgerust de CO2-compensatie. Is jouw CO2-uitstoot gereduceerd, berekend en gecompenseerd dan kun je dit met het gouden Klimaat Neutraal Certificaat aan je klanten laten zien.

KIimaatgerust compenseert de CO2 voor alle gouden certificaathouders. Dit doen wij in samenwerking met Trees for All, een Nederlandse stichting die zich inzet om de CO2 uit de atmosfeer te onttrekken door bomen te planten. We zorgen ervoor dat jouw uitstoot wordt gecompenseerd bij gecertificeerde bos aanplantingsprojecten. Zo zijn we er zeker van dat jouw compensatie leidt tot het beperken van uitstoot. Zodat we dankzij jouw inzet, onze berekeningen en het goede werk van Trees for All samen zorgen voor een schoner milieu!

Trees for All

Over Trees for All

Stichting Trees for All bestaat sinds 1999 en investeert in een groene en gezonde aarde door wereldwijd bos te planten en te herstellen. Bedrijven en particulieren kunnen via de projecten van Trees for All hun CO2 compenseren en bomen planten. Zo zetten we ons samen in voor een gezonder klimaat, herstel van natuur en biodiversiteit en betere leefomstandigheden. Trees for All heeft het CBF keurmerk en een ANBI status.

CO2 Compensatie Certificaat

Het compenseren van de CO2 uitstoot van onze certificaathouders doen we via Trees for All. Voor de compensatie in voor de eerste deel van de certificaathouders in 2021 hebben we het onderstaande certificaat ontvangen. De compensatie gaat direct naar het herbossing project in Bolivia. Dit project van Trees for All is gestart in 2008 en zorgt voor het herstel van bos, een duurzamer landgebruik en verbeterde sociaal-economische omstandigheden. Meer informatie over het project kan je hier vinden.

Back To Top
Zoeken