skip to Main Content

Samen werken aan een Klimaat Neutraal winkelgebied

Klimaatgerust streeft ernaar om bedrijven op een praktische en overzichtelijke manier te ondersteunen om met verduurzamingsacties aan de slag te gaan. Hiervoor werken we graag samen met verschillende organisaties, zoals gemeenten, vastgoedeigenaren, en brancheorganisaties. We bieden daarbij onze inzichten en tools aan zodat het Klimaatgerust programma een toegevoegde waarde kan bieden op bestaande activiteiten.


We doen dit door middel van 3 verschillende activiteiten, die los of als pakket kunnen worden ingezet. 

Klimaat Certificaat

Klimaat Certificaat

Met een certificaat krijgen ondernemers erkenning voor wat je allemaal al doen

Mijn Klimaatplan

Mijn Klimaatplan

We maken een actieplan voor ondernemers met realistische besparingsstappen van nu tot 2030

Inzicht In Wetgeving

Inzicht in Wetgeving

Ondernemers krijgen met de klimaatgerust wetgevingstool inzicht in energiebesparingsacties

Klimaatgerust Projecten

Deze projecten hebben we al samen met organisaties, gemeenten, vastgoedeigenaren en brancheorganisaties uitgevoerd.

Klimaatgerust is een initiatief van de non-profit Climate Neutral Foundation. De rol van Climate Neutral Foundation is primair gericht op bedrijven toetsen die klimaat neutraal willen worden of zijn. Hiervoor geven we een certificaat af. Met dit certificaat kunnen externe partijen en klanten voor bedrijven kiezen met stevige ambities op het gebied van duurzaamheid en op weg is om klimaat neutraal te worden.

Om de rol van de Climate Neutral Foundation zuiver te houden, hebben we geen commerciële rol in het proces van klimaat neutraal worden. Wel kunnen we je goed voorlichten en hebben we heel veel kennis over hoe je klimaat neutraal kunt worden en aan de wet kunt voldoen. Dit kun je zelf aanpakken eventueel met hulp van jouw aannemer, installateur, brancheorganisatie, gemeente of energie adviseur. We geven duidelijk aan welke specifieke punten je moet uitvoeren om het door jou gewenste ambitieniveau te halen of aan de wet te voldoen. Dan heb je tijd om dit uit te voeren en controleren wij of je aan de eisen voldoet en of je aanspraak maakt op het gekozen klimaat certificaat.

De Climate Neutral Foundation heeft dus een strikt voorlichtende en toetsende functie. Dit is in de vorm een jaarlijkse controle waarbij wij bij een positief resultaat het klimaat certificaat uitreiken. 

Back To Top
×Close search
Zoeken