skip to Main Content

Over Klimaatgerust

Klimaatgerust zet zich op verschillende manieren in om zowel bedrijven als consumenten in beweging te krijgen om gezamelijk naar klimaat neutraal ondernemen te werken.

Waarom wij dit doen?
Europese en Nationale duurzaamheidsdoelstellingen hebben een steeds directere invloed op ondernemend Nederland. In de toekomst gaan we van het gas af en reduceren we onze CO2-uitstoot. Allemaal goede ontwikkelingen met een duidelijke richting. Maar de vraag is: hoe kunnen we iedereen hierin meekrijgen?

Voor grote bedrijven met voldoende personeel en budgetten is het al een uitdaging, laat staan voor de winkel om de hoek. Klimaatgerust zet zich daarom in om juist deze groep verder te helpen. Wij hebben verschillende projecten lopen om ondernemers te ondersteunen. Bekijk ze via de knop hiernaast.

Projecten van Klimaatgerust

Het Klimaatgerust Team

Ons Klimaatgerust team werkt hard om ondernemers te helpen met verduurzamingsacties.
Met 10 man sterk werken wij inmiddels aan de verschillende Klimaatgerust projecten.

Klimaatgerust is een initiatief van de non-profit Climate Neutral Foundation. De rol van Climate Neutral Foundation is primair gericht op bedrijven toetsen die klimaat neutraal willen worden of zijn. Hiervoor geven we een certificaat af. Met dit certificaat kunnen externe partijen en klanten voor bedrijven kiezen met stevige ambities op het gebied van duurzaamheid en op weg is om klimaat neutraal te worden.

Om de rol van de Climate Neutral Foundation zuiver te houden, hebben we geen commerciële rol in het proces van klimaat neutraal worden. Wel kunnen we je goed voorlichten en hebben we heel veel kennis over hoe je klimaat neutraal kunt worden en aan de wet kunt voldoen. Dit kun je zelf aanpakken eventueel met hulp van jouw aannemer, installateur, brancheorganisatie, gemeente of energie adviseur. We geven duidelijk aan welke specifieke punten je moet uitvoeren om het door jou gewenste ambitieniveau te halen of aan de wet te voldoen. Dan heb je tijd om dit uit te voeren en controleren wij of je aan de eisen voldoet en of je aanspraak maakt op het gekozen klimaat certificaat.

De Climate Neutral Foundation heeft dus een strikt voorlichtende en toetsende functie. Dit is in de vorm een jaarlijkse controle waarbij wij bij een positief resultaat het klimaat certificaat uitreiken. 

Back To Top
×Close search
Zoeken