Skip to content

Klimaatgerust zet zich op verschillende manieren in om zowel bedrijven als consumenten in beweging te krijgen om gezamenlijk maatschappelijk verantwoord te ondernemen

Waarom wij dit doen?
Europese en nationale duurzaamheidsdoelstellingen hebben een steeds directere invloed op ondernemend Nederland. In de toekomst gaan we van het gas af en reduceren we onze CO2-uitstoot. Allemaal goede ontwikkelingen met een duidelijke richting. Maar de vraag is: hoe kunnen we iedereen hierin meekrijgen?

Voor grote bedrijven met voldoende personeel en budgetten is het al een uitdaging, laat staan voor de winkel om de hoek. Klimaatgerust zet zich daarom in om juist deze groep verder te helpen. Wij hebben verschillende projecten lopen om ondernemers te ondersteunen in de transitie naar maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Projecten van Klimaatgerust
Klimaat Impact verkleinen

Het Klimaatgerust Team

Ons Klimaatgerust team werkt hard om ondernemers te helpen met verduurzamingsacties. Zie onze team pagina om te zien met wie we dagelijks aan de verschillende Klimaatgerust projecten werken.

Klimaatgerust team

Klimaatgerust is een initiatief van de non-profit organisatie Climate Neutral Foundation. De rol van Climate Neutral Foundation is primair gericht op het toetsen van bedrijven die klimaatneutraal willen worden of zijn. Hiervoor geven we een certificaat af. Met dit certificaat kunnen externe partijen en klanten voor bedrijven kiezen die stevige ambities op het gebied van duurzaamheid hebben en op weg zijn om klimaatneutraal te worden.

Om de rol van de Climate Neutral Foundation zuiver te houden, hebben we geen commerciële rol in het proces van klimaatneutraal worden. Wel kunnen we je goed voorlichten en hebben we heel veel kennis over hoe je klimaatneutraal kunt worden en aan de wet kunt voldoen. Dit kun je eventueel zelf aanpakken met behulp van jouw aannemer, installateur, brancheorganisatie, gemeente of energieadviseur. We geven duidelijk aan welke specifieke punten je moet uitvoeren om het door jou gewenste ambitieniveau te halen of aan de wet te voldoen. Dan heb jij de tijd om dit uit te voeren en controleren wij of je aan de eisen voldoet en of je aanspraak maakt op het gekozen klimaatcertificaat.

De Climate Neutral Foundation heeft een strikt voorlichtende en toetsende functie. Dit is in de vorm een jaarlijkse controle waarbij wij bij een positief resultaat het klimaatcertificaat uitreiken. 

CNF Website
Back To Top
Zoeken