Ga naar hoofdinhoud

Vraag hier het gratis lespakket van Shop Klimaatwijs aan

Tijdens het onderwijsprogramma ‘Shop Klimaatwijs’ gaan leerlingen in gesprek met winkeliers en klanten over de verduurzaming van winkels in hun buurt. Na een korte, algemene introductie over klimaatproblematiek en duurzaamheid ligt de aandacht vooral op concrete en kleinschalige vormen van verduurzaming. In dit geval toegespitst op de Retail branche: hoe kunnen winkeliers en klanten aan de slag met verduurzaming?

Vul het contactformulier onder aan de pagina in om het gratis lespakket aan te vragen.

Achtergrond Project

Wij horen vaak dat winkeleigenaren niet altijd gemotiveerd zijn om hun winkel te verduurzamen, simpelweg omdat hun klanten er niet naar vragen. Tijd of geld uitgeven om het energieverbruik en de klimaatimpact van de winkel te verminderen, levert niet de voordelen op die ze graag zien. Dit roept de vraag op: kunnen we consumenten (meer) mobiliseren om winkeleigenaren te motiveren en de energietransitie te versnellen? Het Shop Klimaatwijs project (ondersteund door EIT Climate-KIC) is opgezet om dit te testen, in samenwerking met zes basisscholen in Utrecht.

Gedurende het educatieprogramma van het project gaan basisschoolleerlingen in gesprek met winkeliers en hun klanten over het belang van energiebesparing in de winkel. Tijdens de interviews worden winkeleigenaren en klanten uitgedaagd om hun steun voor duurzaamheid en energie-efficiëntie te tonen. Enthousiaste deelnemers worden gefotografeerd en elke foto wordt geplaatst op de sociale mediakanalen van Klimaatgerust.nl. Bovendien worden er tijdens de projectactiviteiten vlogs gemaakt door de betrokken leerlingen.

Lespakket aanvragen
Ik zou graag het volgende lespakket ontvangen:
reCAPTCHA
Back To Top
Zoeken