Skip to content

&meer over het klimaatcertificaat en de recent update van brons naar goud.

Certificaathouder &Meer heeft een mooie twee-stapsprong gemaakt. Nadat ze een paar jaar geleden het bronzen certificaat ontving heeft ze meer bespaarmaatregelen genomen en ook de maatregelen van de lange termijn afgevinkt, zoals het vervangen van de koelkast. En omdat nu ook de CO2 wordt gecompenseerd hangt sinds kort het gouden certificaat op de deur! Een mooie mijlpaal. We hebben Serin, de eigenaresse van &Meer geïnterviewd over het proces en de bespaarmaatregelen. Bekijk of lees het interview hier!

1. &Meer heeft een klimaatcertificaat. Waarom is het voor jou belangrijk om te laten zien dat je bezig bent met het klimaat?

Ik vind het belangrijk om m’n steentje bij te dragen aan de wereld, en ook om te laten zien aan klanten dat wij daar ook ons best voor doen. Spullen zijn er al genoeg op de wereld, dus ik wil wel goede spullen aanbieden. En met het certificaat kan ik mooi laten zien dat we daar aan meedoen.

2. &Meer is begonnen met het bronzen certificaat en is nu geupgrate naar zilver en toen naar goud. Wat is er veranderd?

Wij hebben de oude verlichting helemaal aangepast. We hebben alles naar LED verlichting omgezet en we hebben een nieuwe koelkast aangeschaft. En nog wat kleine dingen aangepast.

3. Wat vind je van het klimaatcertificaat?

Heel goed initiatief, omdat je zo als ondernemer ook kan laten zien waar je voor staat. En wat de juiste stappen zijn om te nemen om nog duurzamer te kunnen ondernemen.

4. Reageren klanten wel eens op het certificaat?

Ja vooral op social media worden er goed op gereageerd en wordt het positief onthaald. Ik krijg leuke reacties.

5. Wat is je favoriete bespaarmaatregel?

We hebben laatst een grote bulk met tasjes opgekocht van een bedrijf dat failliet is gegaan. En die tasjes gebruiken wij weer opnieuw, zodat wij zo min mogelijk grondstoffen verbruiken.

Bekijk de certificaathouderpagina van &Meer voor meer informatie over de cadeauwinkel en de genomen bespaarmaatregelen.

Ook upgraden?
Stuur ons een berichtje!

Andere Klimaatgerust projecten

Back To Top
Zoeken