Skip to content

Achtergrond en doel

Met de koude wintermaanden in aantocht en stijgende energieprijzen wordt energiebesparing nog relevanter en belangrijker. Het voorkomen van warmteverlies uit een pand zorgt voor besparing in energie gebruik en dat beperkt de kosten. Daarom gaat Klimaatgerust namens de gemeente Utrecht 800 MKB’ers bezoeken om hen bewust te maken van effectieve besparingsmogelijkheden.

Ondernemersbezoeken

Tijdens de bezoeken zal Klimaatgerust, bijgestaan door enthousiaste studenten en Bureau Brick, de ondernemers stimuleren om tijdens openingsuren de deuren te sluiten om warmte binnen te houden. Andere effectieve besparingsmogelijkheden zoals alternatieve terrasverwarming en het uitschakelen van verlichting na sluitingstijd komen ook aan bod. Tegelijkertijd wordt er goed meegedacht over de klantervaring door middel van bordjes waarop te zien is dat de onderneming geopend is, ondanks de gesloten deur. Zo besparen de ondernemers energie en kosten terwijl de klanten zich nog steeds welkom voelen in de winkelstraat.

Utrechtse Deuren Dicht

Een stapje verder

Sommige vooruitstrevende ondernemers zullen ook al andere duurzaamheidsmaatregelen hebben geïmplementeerd. Deze ondernemers zullen tijdens het bezoek worden aangeboden om deel te nemen aan het klimaatcertificaat van Klimaatgerust, om daarmee duurzame prestaties beter zichtbaar te maken in de winkelstraat.

Utrechtse Deuren Dicht

Andere Klimaatgerust projecten

Back To Top
Zoeken