skip to Main Content

Informatieplicht Energiebesparing Tool

Achtergrond en Doel

Verbruikt jouw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas? Dan ben je wettelijk verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van maximaal vijf jaar. Het doel van de Informatieplicht Energiebesparing is dat bedrijven bewuster omgaan met energie. Dat kan al met simpele maatregelen, waarvan een groot deel een terugverdientijd van één à twee jaar heeft. Alle maatregelen kunnen in ieder geval binnen vijf jaar terugverdiend worden. Ondernemers investeren zo op een kostenneutrale manier in een duurzamere en zuinigere bedrijfsvoering.

Vóór 1 juli 2019 moesten alle bedrijven in Nederland die boven eerder genoemd jaargebruik zitten, rapporteren in het eLoket van RVO welke erkende maatregelen zijn uitgevoerd. Om dit proces te vereenvoudigen, heeft Klimaatgerust samen met INRetail en andere brancheorganisaties de gratis wetgevingstool ontwikkeld.

Jaar: 2019
Partners: Redevco Foundation, InRetail, NRW, Tuinbranche, KNS, NSO

Activiteiten

De Klimaatgerust wetgevingstool is specifiek ontwikkeld voor ondernemers in de detailhandel, in de horeca en voor kantoren. De tool helpt in begrijpelijke taal alle informatie te verzamelen die nodig is om te voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing. Vervolgens geeft de tool een volledig overzicht van de actiepunten voor de korte en lange termijn. De resultaten zijn als pdf-rapport te downloaden en kunnen vervolgens één op één ingevoerd worden in het RVO eLoket.

Klimaatgerust streeft ernaar ondernemers op een praktische en effectieve manier inzicht te geven in de energiebesparingsacties die nodig zijn om te voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing van RVO. Zo biedt Klimaatgerust ook ondersteuning aan bedrijven die de melding in het eLoket van RVO willen uitbesteden, of hulp nodig hebben bij het invullen van de vragen.

Doe de gratis check

Wil jij weten of jouw bedrijf onder de Informatieplicht valt? Doe dan de eenvoudig te doorlopen en gratis wetgevingstool van Klimaatgerust.
Informatieplicht Energiebesparing

Partners

Koninklijke Nederlandse Slagers
Albert Heijn

Andere Klimaatgerust Projecten

Back To Top
Zoeken