Skip to content

Achtergrond en Doel

Vóór 1 juli 2019 moesten alle bedrijven in Nederland die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas gebruiken voldoen aan de informatieplicht Energiebesparing. Deze bedrijven moeten rapporteren in het eLoket van RVO welke wettelijke verplichte erkende maatregelen zijn uitgevoerd in de onderneming. Om dit proces te vereenvoudigen, heeft Klimaatgerust samen met INRetail en andere brancheorganisaties de gratis wetgevingstool ontwikkeld.

Het project is tot stand gekomen doordat de brancheverenigingen signalen kregen van de achterband dat er behoefte is aan het stroomlijnen van het rapporteer proces. De meeste ondernemers zijn namelijk niet dagelijks bezig met energiebesparing, waardoor het een lastige taak kan zijn. De wetgevingstool maakt het vervullen van de energiebesparingsplicht een stuk gemakkelijker.

Jaar: 2019
Partners: Redevco Foundation, InRetail, NRW, Tuinbranche, KNS, NSO

Activiteiten

De Klimaatgerust wetgevingstool is specifiek ontwikkeld voor ondernemers actief in de detailhandel, horeca en voor kantoren. De tool helpt in begrijpelijke taal alle informatie te verzamelen die nodig is om te voldoen aan de Energiebesparingsplicht. Vervolgens geeft de tool een volledig overzicht van de actiepunten voor de korte en lange termijn. De resultaten zijn als pdf-rapport te downloaden en kunnen vervolgens één op één ingevoerd worden in het RVO eLoket.

De tool is een middel om ondernemers snel op weg te helpen. De technische aard van de Erkende Maatregelen wordt vertaald in begrijpelijke acties. Zo krijgen ondernemers op een effectieve manier inzicht in de energiebesparingsacties die nodig zijn om te voldoen aan de Energiebesparingsplicht van RVO. Daarnaast biedt Klimaatgerust ook ondersteuning aan bedrijven die de melding in het eLoket van RVO willen uitbesteden, of hulp nodig hebben bij het invullen van de vragen.

Wil je meer weten over de wetgevingstool? Neem contact met ons op!

Informatieplicht Energiebesparing

Partners

Inretail - Logo
Tuinbranche Nederland - Logo
Koninklijke Nederlandse Slagers
NSO - Logo
Redevco Foundation - Logo

Andere Klimaatgerust Projecten

Back To Top
Zoeken