Skip to content

Achtergrond en Doel

De gemeente Utrecht heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het is een voorloper in Nederland en betrekt daarbij graag burgers en bedrijven. Om ook de detailhandel en horeca in de stad te blijven stimuleren bieden de gemeente Utrecht en Klimaatgerust vijftig Utrechtse ondernemers de mogelijkheid om deel te nemen aan het Klimaatgerust-programma. Alle deelnemers krijgen een Klimaatplan voor hun bedrijf. Aan de hand van het plan kunnen de ondernemers beginnen met het nemen van maatregelen om hun onderneming te verduurzamen. De voorlopers kunnen ook meteen laten zien hoe goed ze ervoor staan met hun Klimaatcertificaat! Zo helpen we de Utrechtse ondernemers verduurzamen.

Jaar: Q2 2019 – Q2 2020
Partner: Gemeente Utrecht

Activiteiten

Wij helpen de vijftig Utrechtse ondernemers verduurzamen op locatie met een inventarisatie van de aanwezige energieverbruikers. We hebben voor elke ondernemer een overzicht gemaakt van de mogelijke energiebesparingen en geven een inzicht hoe het bedrijf op de lange termijn van het gas af kan gaan. Dit vatten we samen in een persoonlijk Klimaatplan voor het bedrijf. Op een simpele manier maken we inzichtelijk wat zinvol is en wat ondernemers ook vooral nog niet moeten doen.

Daarnaast biedt het programma ondernemers de mogelijkheid een jaar lang gratis deel te nemen aan het Klimaatcertificaat. Veel ondernemers hebben al een aantal energiebesparingen uitgevoerd en zijn al goed op weg. Met een Klimaatcertificaat kun je als ondernemer dan ook aan je klanten laten zien hoe goed je bezig bent met energiebesparing en het terugdringen van je impact op het klimaat.

Utrechtse Ondernemers verduurzamen

Partners

Gemeente Utrecht - Logo

Andere Klimaatgerust Projecten

Back To Top
Zoeken