Skip to content

Interview met certificaathouder Kris Kringle

Chocolaterie Kris Kringle is van brons naar zilver geüpgraded! Met de extra bespaarmaatregelen die eigenaar Peter Vos heeft toegepast, hangt er nu een zilveren Klimaat Efficient Certificaat op de deur.

Sinds 2020 heeft chocolaterie Kris Kringle het bronzen klimaatcertificaat op het raam. De winkel zit gevestig in winkelcentrum De Gaard, in een vrij nieuw, goed geisoleerd pand. Peter heeft onlangs de koelkast en diepvries vervangen voor nieuwere en zuinigere modellen. Dat heeft voor een mooie besparing gezorgd en zodoende een welverdiend zilveren klimaatcertificaat.

Kris Kringle wordt met veel passie gerund door Peter-Paul en Gwen Vos. Hun winkel heeft een echte buurtfunctie, het terras zit veelal vol met trouwe gasten. Tussen het bedienen door neemt Peter even de tijd om wat van onze vragen te beantwoorden.

1. Kris Kringle heeft een klimaatcertificaat. Waarom is het voor jou belangrijk om te laten zien dat je bezig bent met het klimaat?

Ik heb een tweeling van 9 jaar en ik wil dat die over 30 jaar ook gewoon chocola kunnen eten. Want als de temperaturen zo blijven stijgen dan zullen er bijna geen cocoa planten overblijven.

2. Kris Kringle is begonnen met het bronzen certificaat en is nu geupgrate naar zilver. Wat is er veranderd?

We hebben de grote vriezer vervangen voor een kleine, zuinigere vriezer. We hebben de drankkast die al 20 jaar oud was ook vervangen voor een stuk zuinigere drankkast en binnenkort worden de vriezers vervangen voor moderne zuinigere vriezers. Daarnaast hebben ervoor gezorgd dat alle lampen LED zijn geworden.

3. Wat is de beste bespaarmaatregel geweest van het afgelopen jaar?

De vervanging van de grote vriezer naar een kleine zuinigere vriezer heeft erg veel besparing opgeleverd. En de aanleg van het luchtgordijn die ervoor zorgt dat in de zomer de kou binnenblijft en in de winter de warmte binnen blijft, heeft ook veel besparing opgeleverd.

Bekijk de certificaathouderpagina van Kris Kringle voor meer informatie over zijn chocolaterie en de genomen besparingsmaatregelen.

Kris Kringle

Vorige kerst hebben we lekkere bonbonnetjes bij Kris Kingle gehaald voor in ons kerstpakket.

Andere Klimaatgerust projecten

Back To Top
Zoeken