skip to Main Content

Zelfscan Klimaatgerust

Achtergrond & doel

We staan met zijn allen immers steeds vaker voor de vraag: hoe gaan we aan de slag om duurzamer te worden? Er zijn veel mogelijkheden, maar het is niet altijd duidelijk wat het beste werkt voor een specifieke onderneming. Daarom heeft Klimaatgerust een gratis Zelfscan ontwikkeld waarmee ondernemers direct inzicht krijgen in haalbare acties om het energieverbruik en de klimaatimpact van hun onderneming omlaag te krijgen. De Zelfscan biedt in een paar minuten praktische en relevante handvatten aan midden- en kleinbedrijf om goed overwogen korte en lange termijnbeslissingen te nemen.

Jaar: 2020-2021

Hoe werkt de zelfscan?

De Zelfscan geeft op een gestructureerde manier de meest nuttige Klimaatacties voor een bepaalde onderneming weer. Daarbij is een opdeling gemaakt in verschillende sectoren, zoals de horeca, detailhandel of (zakelijke) dienstverlening, zodat de gestelde vragen toegespitst en dus relevant zijn voor de desbetreffende onderneming. De tool bevat Klimaatacties op de korte termijn, maar laat ook zien hoe een ondernemer van het gas af zou kunnen en hoe je op de langere termijn de CO2-uitstoot zo ver terugdringt dat je klimaatneutraal opereert.

Zo krijgt de ondernemer in 5 tot 10 minuten een goed beeld van waar zijn of haar onderneming staat of wat er nog over het hoofd is gezien bij het nemen van eerdere besparende maatregelen. De resultaten van de scan kan de ondernemer terugvinden in een pdf-document, waarin een beknopt overzicht van de mogelijk acties en een aantal financieringsmogelijkheden staan.

Doe de gratis Zelfscan

Ben jij ondernemer en ben je benieuwd hoe de klimaatimpact van je bedrijf verlaagd kan worden? Doorloop de Zelfscan! Welke maatregelen kun jij nog nemen?

Zelfscan

Andere Klimaatgerust Projecten

Back To Top
×Close search
Zoeken