skip to Main Content

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de wetgevingstool en informatieplicht energiebesparing. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via dit supportformulier.

Wat is de Klimaatgerust wetgevingstool?

De Klimaatgerust wetgevingstool voor de Informatieplicht Energiebesparing is specifiek ontwikkeld voor jou als ondernemer in de detailhandel, horeca en op kantoor. Klimaatgerust streeft ernaar ondernemers op een praktische en effectieve manier inzicht te geven in de energiebesparingsacties die nodig zijn om te voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing van RVO.

Bekijk voor meer informatie het filmpje over de tool.

De link naar de tool werkt niet. Wat moet ik doen?

De link naar de tool is de volgende: https://tool.klimaatgerust.nl/

Dat de tool niet goed laadt, kan liggen aan de gebruikte internetbrowser. Gebruik je een browser versie van vóór 2017 kan het zijn dat de tool niet wilt starten. Mocht je dit probleem ondervinden, update je browser dan naar een meer recente versie.

Mocht er onverhoopt nog steeds iets niet werken, kun je het beste contact opnemen met onze support.

Moet ik de wetgevingstool invullen?

Nee, je bent niet verplicht de wetgevingstool in te vullen. Wil je echter weten of je een informatieplicht richting RVO hebt en hoe je hieraan kan voldoen, dan is het handig de tool te gebruiken.

Daarnaast krijg je na het invullen van de tool een persoonlijk pdf-rapport met de resultaten die je 1 op 1 kunt overnemen in het RVO e-Loket. Handig!

Een eerder ingevuld antwoord veranderen?

Je antwoorden worden automatisch opgeslagen in je account. Wil je je antwoorden veranderen dan kan dat in de menubalk onder Locatie1 > Input data.

Wil je er zeker van zijn dat je nieuwe antwoord goed opgeslagen is? Klik dan op ‘opslaan’ onderaan de pagina en ververs de pagina door F5 op je toetsenbord te gebruiken.

Ik zie geen actielijst

Na het invullen van alle vragen kom je op een scherm waar een actielijst gegenereerd wordt. Het kan even duren (maximaal 1 minuut) om de persoonlijke actielijst te genereren.

Gebeurt er na een tijd nog niets, neem dan contact met ons op.

Hoe zie ik mijn pdf-rapport?

Na het invullen van alle vragen kom je op een scherm waar een actielijst gegenereerd wordt. Klik je vervolgens op ‘create report’ dan kom je op de pagina waar je bovenaan ‘download pdf rapport’ ziet.

Zie je deze knop niet op je pagina, kan dit aan de volgende dingen liggen:

  • Je elektriciteitsverbruik ligt onder de 50.000kWh en je aardgasverbruik ligt onder de 25.000m3. Hierdoor heb je geen Informatieplicht en kom je in een andere vragenlijst terecht.
  • Nog niet alle vragen zijn volledig ingevuld. Doorloop je opgeslagen antwoorden nog eens door in het menu Location > input data te kiezen.

Hoe werkt melding doen bij RVO?

Als onderdeel van het premium abonnement kun je de melding bij RVO via ons laten lopen. De melding gebeurt op basis van de resultaten van de antwoorden ingevuld in de wetgevingstool. Zonder deze antwoorden en inzicht in je persoonlijke situatie kunnen wij helaas geen melding doen.

Wil je hier gebruik van maken? Vul dan eerst volledig de wetgevingstool in en koop vervolgens een premium abonnement. Wij nemen contact met je op betreffende de melding bij RVO.

Back To Top
Zoeken