skip to Main Content

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de wetgevingstool en informatieplicht energiebesparing. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via dit supportformulier.

Wat is de klimaatgerust wetgevingstool?

De klimaatgerust wetgevingstool voor de informatieplicht energiebesparing is specifiek ontwikkeld voor jou als ondernemer in de detailhandel, horeca en voor kantoren. Klimaatgerust streeft ernaar ondernemers op een praktische en effectieve manier inzicht te geven in de energiebesparingsacties die nodig zijn om te voldoen aan de informatieplicht energiebesparing van RVO.

Bekijk voor meer informatie het fimpje over de tool.

De link naar de tool werkt niet, Wat moet ik doen?

De link naar de tool is de volgende: https://tool.klimaatgerust.nl/

Op het moment dat het niet werkt kan het liggen aan de gebruikte internetbrowser. Gebruik je een browser versie van meer dan 3 jaar oud dan kan het zijn dat de tool niet wil starten. Mocht je dit probleem ondervinden update je browser dan naar een recentere versie.

Mocht er dan onverhoopt nog steeds iets niet werken neem dan even contact op met onze support.

Moet ik de wetgevingstool invullen?

Nee, je bent niet verplicht de wetgevingstool in te vullen. Wil je echter inzicht in, of je een informatieplicht hebt en hoe je hieraan kan voldoen, dan is het handig de tool te gebruiken.

Daarnaast krijg je na het invullen van de tool een persoonlijk pdf rapport met de resultaten die je 1 op 1 kunt overnemen in het RVO e-Loket.

Een eerder ingevuld antwoord veranderen?

Je antwoorden worden automatisch opgeslagen in je account. Wil je je antwoorden veranderen dan kan dat in de menubalk onder Location1 > Input data.

Wil je er zeker van zijn dat je nieuwe antwoord goed opgeslagen is? Klik dan op ‘save’ onderaan de pagina en ververs de pagina door F5 op je toetsen bord te gebruiken.

Ik zie geen actielijst?

Na het invullen van alle vragen kom je op een scherm waar een actielijst gegenereerd wordt. Het kan even duren (maximaal 1 minuut) om de persoonlijke actielijst te genereren.

Gebeurd er na een tijd nog niets, neem dan contact met ons op.

Hoe zie ik mijn pdf rapport?

Na het invullen van alle vragen kom je op een scherm waar een actielijst gegenereerd wordt. Klik je vervolgens op ‘create report’ dan kom je op de pagina waar je bovenaan ‘download pdf rapport ziet’.

Zie je deze knop niet op je pagina dan kan het aan de volgende dingen liggen:

  • Je elektriciteitsverbruik ligt onder de 50.000kWh en je aardgasverbruik ligt onder de 25.000m3. Hierdoor heb je geen informatieplicht en kom je in een andere vragenlijst terecht.
  • Nog niet alle vragen zijn volledig ingevuld. Doorloop je opgeslagen antwoorden door in het menu Location > input data te kiezen. En door elk scherm met opgeslagen antwoorden te lopen.

Wat krijg ik bij het extra support pakket?

Bij het extra support pakket ontvang je de volgende servicevoordelen:

  • Definitieve melding bij RVO laten doen door ons
  • Email support bij invullen tool

Wil je meer informatie, kijk dan hier. 

Ik heb een extra support pakket gekocht wat nu?

Op moment dat je een extra support pakket via de klimaatgerust webshop hebt gekocht nemen wij binnen een dag contact met je op.

Hoe werkt melding doen bij RVO?

Als onderdeel van het premium abonnement kun je de melding bij RVO via ons laten lopen. De melding gebeurd op basis van de resultaten van uw antwoorden ingevuld in de wetgevingstool. Zonder deze antwoorden, en inzicht in uw persoonlijke situatie, kunnen wij helaas geen melding doen.

Wil je hier gebruik van maken? Vul dan eerst volledig de wetgevingstool in en koop vervolgens een premium abonnement. Wij nemen dan contact met je op betreffende de melding bij RVO door ons te laten doen.

Hoe kan ik hulp krijgen bij het invullen van de tool?

Werken er functies niet optimaal in de tool dan kun je hulp aan ons vragen via support@klimaatgerust.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over het invullen van de tool, dan kunnen wij je op de volgende manieren helpen:

  • Met een premium abonnement kunnen wij je via support@klimaatgerust.nl helpen deze te beantwoorden.
  • Via de invulworkshops helpen wij je in persoon op weg met de inhoudelijke vragen voor invullen van de tool.

Vind hier meer informatie over deze twee opties.

Back To Top
×Close search
Zoeken